verzorging van planten

Verzorging van planten met Pokon plantenvoedsel

Pokon. Meer kun je niet doen voor je groen.

Tuinieren is een fantastische en creatieve hobby. Een tuin betekent zowel inspanning als ontspanning. Soorten planten, kleuren en vormen spelen hierbij een rol. Ook de juiste groei-omstandigheden zijn van belang. Voor een mooie tuin hebben gazon en tuinplanten aandacht en voeding nodig.

De border, het gazon en de potplanten op het terras vragen veel aandacht. Zij hebben voeding nodig om mooi en lang te kunnen groeien en bloeien. Deze voeding halen zij tot op zekere hoogte uit de aarde waarin ze staan, maar die aarde raakt al snel uitgeput door de grote vraag. Er moet dus extra voeding aangereikt worden. Met de juiste voeding kunt u niet alleen veel meer, maar ook veel langer plezier hebben van uw planten en uw gazon.

Planten kunnen niet leven van water alleen. Ze hebben naast water enkele belangrijke voedingsstoffen nodig. Zonder deze stoffen gaan ze dood. Stikstof zorgt voor gezonde groei, fosfor geeft optimale bladvorming en rijke bloei en kalium is nodig voor stevigheid en weerstand tegen ziekten. Ook magnesium en spoorelementen zijn voor veel planten onmisbaar.

Verse potgrond bevat de genoemde voedingsstoffen. De hoeveelheid aarde in een pot is echter zo beperkt dat het voedsel al na een paar weken uit de grond is verdwenen. Het gebruik van plantenvoedsel is vanaf dat moment noodzakelijk. Niet alleen de hoeveelheid voedingselementen is belangrijk, maar ook de onderlinge verhouding.

Alle Pokon producten zijn met zorg samengesteld uit de verschillende voedingselementen. Ze zijn zo uitgekiend, dat resultaat niet lang zal uitblijven. U zult zien: Pokon. Meer kun je niet doen voor je groen.